Ingrediënten:
3 el olijfolie
1 kleine rode ui, kleingesneden
4 piquillos (kleine paprikaatjes) in vierkantjes van 2 cm
150 gr chorizo in plakjes gesneden
2 tenen knoflook, kleingesneden
1,5 el Sherry-azijn
3 el Sherry
600 gr gare kikkererwten, uitgelekt
10 cl kippenbouillon
20 grote garnalen, gepeld
70 gr jonge spinazie of andere bladsla
1 handje gescheurde basilicumblaadjes
zout en peper.
Bereiding:
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Fruit de ui, de paprika en de chorizo enkele minuten en voeg vervolgens de knoflook toe.
- Na een minuut of twee de azijn en de Sherry toevoegen en laat op hoger vuur inkoken.
- Voeg de kikkererwten toe, roer 2 minuten om en schenk er de bouillon bij. Laat nog 10 minuten op zacht vuur een beetje in koken..
- In een ander pannetjes de garnalen in een beetje olijfolie in 30 à 40 sec. per kant roze bakken.
- Voeg ze aan de pan met kikkererwten en meng van het vuur af de bladgroente en basilicum erdoor.
Was lekker. Uit dit kookboek: