Ingrediënten:
225 gr varkensfiletlapjes
1 dl kippenbouillon
225 gr broccoli
plakje verse gember
1 lente-ui of stukje prei
1 knoflookteen
sojasaus
pale medium dry sherry
sesamolie
oestersaus
3 dl oilie
suiker
zout en peper
bindpapje (1 el maizena en 2 el water)
Snijd het vlees in dunne plakjes van 4 x 6 cm.
Meng 1/2 tl maizena, 3 el water, 2 tl sojasaus, snufje peper, 11/2 tl sesamolie en 1 tl olie.
Leg het vlees hier 30 minuten in.
Verdeel de broccoli in roosjes. Schil en snij de steel in stukjes.
Breng in een pan water aan de kook, voeg 1 el sherry, 1/2 el zout en 1 el suiker toe en blancheer de broccoli 1 minuut. Giet af.
Maak een sausje van:
4 el sherry,
1 dl kippenbouillon
2 tl suiker
1 tl sojasaus
2 tl oestersaus
1/2 tl sesamolie
zout en peper.
Hak lente-ui, knoflook en gember fijn.
Bereiding:
- Verhit olie in de wok en schroei het vlees dicht tot het verkleurt. Haal het eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Giet de olie op 2 el na in een bewaarpan en bewaar voor later gebruik.
- Verhit op hoog vuur de 2 el olie in de wok.
- Roerbak de lente-ui, knoflook en gember tot het geurt.
- Roerbak broccoli 1 minuut.
- Voeg vlees en sausje toe en breng aan de kook.
- Bind met het bindpapje.
Uit: Het Chinese Kookboek deel 1