1 x 750g hele
vis, zoals snapper of daurade, schoongemaakt
100 g zachte
boter
4 teentjes
knoflook, geperst
Partjes citroen,
voor garnering
Citroenzout:
1 eetlepel fijn
geraspte citroenschil
2 eetlepels
zeezout vlokken
Aïoli:
½ kopje (150g)
mayonaise
2 teentjes knoflook, geperst
Bereiding:
Verwarm de oven
voor op 200 ° C
- Citroenzout: meng de geraspte citroenschil met het zout in een kom en zet opzij.
- Aïoli : meng de mayonaise met de knoflook. Zet opzij.
- Vis: Gebruik een klein, scherp mes om kleine inkepingen te maken in de vishuid.
- Meng de boter en knoflook en doe ½ eetlepel van het botermengsel in de holte van de vis. Smeer het resterende mengsel over de vis.
- Leg de vis op een bakplaat of in een ovenschaal bekleed met bakpapier en bak 30-35 minuten of tot ze gaar is.
Serveer met
citroen zout, aïoli en partjes citroen.
Opmerking: jammer genoeg zijn er tegenwoordig nauwelijks vissen van dit gewicht te koop. Ik denk dat mijn dorade zo'n 350 à 400 gram woog en ik heb de hoeveelheid ingrediënten aangepast.
De aïolie vond ik achteraf overbodig omdat er al overvloedig knoflook en roomboter gebruikt wordt.
Het was wel heel lekker.