Het gerecht is neutraal van smaak, geschikt voor kinderen, denk ik. Volgende keer maak ik hem pittiger, met een Mexicaanse salsa of zo. Het ziet er wel gezellig uit.
Ingrediënten voor 2 personen:
1 grote zoete aardappel
1 eetlepel
olijfolie
1 kleine ui (gesnipperd)
mespunt
cayennepeper
klein blikje
zwarte bonen (Bonduelle, uitgelekt)
1 paprika
(in blokjes)
0.5 limoen
(rasp en sap)
Klein blikje
mais (Bonduelle, uitgelekt)
(vegetarische)
rookworst
0.5 bosje
koriander (fijngehakt)
75
milliliter crème fraîche
bieslook
(fijngehakt)
Bereiding:
- Prik de zoete aardappel een paar keer in met een vork en gaar ze in circa 9 minuten in de magnetron. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de uien met de cayennepeper 5 minuten op middelhoge stand.
- Verhit 1 el olie en bak hierin de cayennepeper 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bonen en paprika toe en bak circa 5 minuten. Neem de pan van de warmtebron, voeg het limoensap toe en roer goed door.
- Verhit in een andere pan de rest van de olie en bak hierin de mais en worst circa 5 minuten op een hoge stand.
- Pel of schil de zoete aardappel en stamp hem fijn met de koriander en crème fraîche. Roer de limoenrasp en bieslook erdoor.
- Verdeel het stamppotje, het bonenmengsel en het rookworstmengsel in stroken over 4 kommen.