Lekkere vismaaltijd van Chefkok Ottolenghi |
Ingrediënten:
2 el olijfolie
1 ui, gepeld en fijngehakt
2 grote wortels, geschild en in 1 cm dobbelstenen
150 g knolselderij, geschild en in 1 cm dobbelstenen
2 stengels bleekselderij, in stukjes van 1 cm
zout en zwarte peper
400 gram blik gehakte tomaten
400 ml visbouillon (mogelijk een beetje meer)
230 g gekookte kikkererwten
2 citroenen
600 g heilbotfilets of kabeljauw, in stukjes van 2 cm
Kruidenmengsel:
1 ½ theelepel venkelzaad
1 ½ tl gemalen komijn
1 ½ el harissa
Afwerking:
1 ui, gepeld en fijngehakt
2 grote wortels, geschild en in 1 cm dobbelstenen
150 g knolselderij, geschild en in 1 cm dobbelstenen
2 stengels bleekselderij, in stukjes van 1 cm
zout en zwarte peper
400 gram blik gehakte tomaten
400 ml visbouillon (mogelijk een beetje meer)
230 g gekookte kikkererwten
2 citroenen
600 g heilbotfilets of kabeljauw, in stukjes van 2 cm
Kruidenmengsel:
1 ½ theelepel venkelzaad
1 ½ tl gemalen komijn
1 ½ el harissa
Afwerking:
150 g ricotta
gehakte peterselie
gehakte peterselie