Een recept van Jamie Oliver, heel erg lekker.
Dressing:
70 gram korrelige geitenkaas
zout en peper uit de molen
5 eetlepels lekkere olijfolie
het sap van 1 citroen
1 eetlepel walnootolie
30 gram parmezaanse kaas, vers geraspt.
2 grote rijpe perziken of nectarines, gehalveerd en zonder pit
olijfolie
zeezout en vers gemalen peper
2 frisée, krulandijvie, of het binnenste van gewone andijvie
vers gemalen parmezaanse kaas
een klein beetje munt blaadjes
Snijkant van de perziken op hete grillpan leggen en een beide zijden grillen. Leg ze op een grote schaal of verdeel over 4 borden. Besprenkel de vruchten met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Doe de sla in een kom met voldoende geitenkaasdressing en leg een bergje op elk bord, naast de perzikhelften. Leg er een paar muntblaadjes op.
Dressing: doe de geitenkaas in een vijzel met een beetje zout en peper. Voeg de olijfolie en het citroensap toe en meng. Voeg de walnootolie toe en de parmezaanse kaas en meng weer, maar niet te lang, anders gaat het schiften.