Gerookte forelpaté van Nigella Lawson:
- 2 gerookte forelfilets (ca. 125 gram totaalgewicht)
- 50 gram roomkaas
- 1 x 15ml eetlepel mierikswortelsaus
- 2 x 15ml eetlepels citroensap
- ¼ theelepel cayennepeper
- 2 x 15ml eetlepels olijfolie
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en blender tot een gladde massa.
- Schep het mengsel in een kom en schraap met een spatel achtergebleven mengsel uit de keukenmachine. Dek de kom af met plasticfolie en zet hem in de koelkast om te koelen.
Tonijnmousse, recept uit de NRC
Ingrediënten
- 3 blikjes witte tonijn (Fishes!) met bijbehorende olie
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 teentje knoflook
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 10 roze peperkorrels
- 30 gram zachte boter
- sap en rasp van een halve citroen
- 1 zakje veldsla
Bereiding:
- Knoflook heel fijn hakken, peperkorrels fijnstampen in een vijzel of kraken onder de platte kant van een mes. Met alle andere ingrediënten in de keukenmachine doen en malen tot een fijn en luchtig geheel.
- Ten minste een uur in de ijskast laten staan om op te stijven en de smaken tot een geheel te laten worden.