In Amerika enorm populair, deze aangeklede in de oven opgebakken crackers. Er is nauwelijks een recept voor nodig en helemaal geen bakervaring.
Je eet ze bij een glaasje, bij de soep of in stukjes als croutons door de salade.
De marinade kan je naar smaak aanpassen, bijvoorbeeld door gemengde gedroogde Italiaanse kruiden te nemen met extra pepervlokken. Amerikanen roeren er nog graag uien- en knoflookpoeder door.
Ingrediënten:
Gewone crackers, kaascrackers, dunne tarwecrackers, alles is mogelijk
olijfolie
Zakje Ranch dressingmix, bijvoorbeeld Santa Maria Dip mix American ranch (o.a. bij AH)
(veel) rode pepervlokken
(Ik gebruikte het kruidenmengsel Steak Wonder American Style van Lidl uit de Amerikaanse week)
Bereiding:
- Neem een afsluitbaar diepvrieszakje, doe er ruim olijfolie in en roer er de pepervlokken en de kruiden door.
- Meng er de crackers door, zorg ervoor dat alle kanten bedekt zijn met de pittige kruidenolie. Laat ze een nacht in de olie liggen. Schud af en toe om.
- Haal de crackers uit de olie (de olie kan hergebruikt worden) en leg ze op een bakplaat. Bak ze 15 minuten in de oven op 120C.
Recept gelezen op o.a. Southern Living