Jamie Oliver zegt dat het een kruising is tussen een Spaanse tortilla en een Italiaanse frittata. Laat de kleine saladedressing niet weg - ze is heerlijk!
Ingrediënten voor 2 à 4 personen:
Voor de saladedressing:6 kleine vastkokende aardappelen, schoongeboend en in blokjes gesneden
zeezout
vers gemalen zwarte peper
6 grote scharreleieren
120 g Iberico chorizo worstjes, in plakken van 1 cm dik gesneden
2 sjalotten, gepeld en zeer fijn gesneden
sap van 1 citroen
extra vergine olijfolie
snufje zout en zwarte peper
een handvol verse bladpeterselieblaadjes
Bereiding:
Verwarm je oven voor op de hoogste stand
Doe de aardappelen in een pan met kokend gezouten water en kook tot ze gaar zijn. Giet ze af in een vergiet en laat ze droog stomen.
Klop de eieren los met een vork in een grote mengkom, kruid goed met peper en zout en zet apart.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag van 20 cm of 24 cm met antiaanbaklaag.
Voeg de plakjes chorizo en de aardappelblokjes toe. De chorizo begint te sissen, waardoor de heerlijke olie vrijkomt.
Giet de losgeklopte eieren erover en spreid alles meteen goed uit.
Zet de hele pan in de voorverwarmde oven (of onder een hete grill) tot de omelet goudbruin is aan de bovenkant net gaar in het midden.
Maak de saladedressing:
Terwijl de omelet in de oven staat, doe je de sjalotten in een kom met het citroensap, wat zout en peper en een scheutje extra vergine olijfolie.
Gooi en knijp de sjalotten met je vingertoppen om ze iets zachter te maken, en meng dan de peterselieblaadjes erdoor.
Serveer een beetje bovenop de omelet en smullen maar!