Lekker pittig, zoet en zuur zijn deze vurige "firecracker"zalmfilets. Reken met een marinadetijd van 2 uur.
Ingrediënten voor 4 personen:
4 zalm moten of zalmfilets zonder huid
zout en peper
1/2 tl paprika (mild, gerookt of pikant)
bosuitjes in ringetjes gesneden
Marinade:
1 tl fijngehakte knoflook
1/2 tl fijngehakte gember
1 el zoutarme sojasaus
2 el chilisaus (van Heinz, want het is een Amerikaans recept, of van een ander merk)
1 tl bruinesuiker (facultatief)
snuf fijngemaakte chili vlokken
1-2 tl siracha (naar smaak)
1 el olijfolie
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten voor de marinade in een ondiepe schaal.
- Bestrooi de zalm met zout, peper en paprikapoeder.
- Leg de filets in de marinade, dek de schaal af met vershoudfolie en zet 2 uur of een nacht in de koelkast.
- Verwarmde oven voor op 190°C. Verhit ondertussen een sliertje olie in een ovenbestendige pan op middelhoog vuur en bak de zalm 2-3 minuten aan beide kanten, de zalm niet over de bodem schuiven zodat je een mooi korstje krijgt.
- Zet de pan 8-10 minuten in de oven.
- Serveer met de gesneden lente-uitjes.