"Er zijn er van die dagen dat je gewoon geen tijd of zin hebt om te koken, maar toch trek hebt in iets lekkers. Voor die dagen is dit boek, hoewel je er makkelijk alle dagen goed en snel uit kunt koken. De recepten zijn zoals je van Mari gewend bent: met verrassende smaken en zonder dier. Het overgrote deel is zelfs plantaardig óf er staat een vegan-variatie bij. Dus, à la minute, aan tafel!"
- neutrale olie
- 600 g rodekool, fijngesneden
- 8 plakjes blader- of korstdeeg
- 2 à 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 middelgrote uien, gesnipperd
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel za'atar of ras el hanout
- 3 eieren
- 400 ml yoghurt of room
- 3 takjes koriander
Bereiding:
- Verwarm een ruime (koeken)pan met een beetje olie en fruit de kool in 3 minuten net soepel. Laat in een vergiet goed afkoelen.
- Bekleed ondertussen een ingevette, passende metalen taartvorm zo met het deeg dat er rondom een opstaande rand van 2,5 cm hoog is.
- Meng in een ruime kom de overige ingrediënten met de kool (houd de verse koriander apart). Maak op smaak met zout en misschien nog wat (cayenne)peper. Verdeel het mengsel over de taartbodem, leg een passend bakpapiertje over de vulling en druk iets aan zodat de kool net onderstaat.
- Zet in een oven van 200 °C en laat in 40 à 60 minuten het deeg goudgeel bakken en de vulling stollen.
- Bestrooi vlak voor serveren met geplukte blaadjes koriander.