Een hartstikke simpel gerecht voor door de week: garnalenroerbak met spinazie en zoete mango. Tip van Janneke Philippi: ‘Vervang voor niet garnalenliefhebbers de garnalen door stukjes kippendijfilet en maak voor iedereen een kom naar smaak.’ Serveer met je favoriete rijst of noedels. (Delicious).
Ingrediënten voor 4 personen:
300 g mini-paprika’s
1 mango
2 el zonnebloemolie
500 g rauwe grote garnalen
2 rode uien, grof gesneden
2 bosuitjes, in stukjes van 3 cm
evt. 1 tl chiliflakes
2 knoflooktenen, fijngesneden
2 el gembersiroop
3 el sojasaus
300 g spinazie
Bereiding:
- Halveer de paprika’s in de lengte en snijd de zaadlijsten eruit. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in niet te kleine blokjes.
- Verhit de wok heet voor. Schenk de olie in de wok. Bak de garnalen al omscheppend in 3-4 min. roze en net gaar. Schep ze uit de wok. Bak in de wok de paprika met de rode ui, bosui en evt. chiliflakes al omscheppend 4 min. Voeg de knoflook en mango toe en bak nog 1 min.
- Voeg de gembersiroop en de sojasaus toe en bak nog 1 min. op hoog vuur. Doe de spinazie erbij en bak tot het blad net begint te slinken. Voeg de garnalen weer toe en warm even door.
- Schep de garnalenroerbak uit de wok en verdeel over 4 kommen of borden. Lekker met mie of witte rijst.
Bereiden ± 25 min.
Recept uit Delicious.