zaterdag 22 augustus 2015

Spinazie met sojasaus en sesamzaadjes



Ingrediënten:
 500g spinazie (liefst natuurlijk po choi)
3 eetl sesamzaadjes
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
½ eetl gember (fijngehakt)
4 eetl lichte sojasaus
1 eetl sesamolie
1 eetl sake (Shaoxing kan ook)

Bereiding:
  1. Bak in een klein steelpannetje de knoflook en gember in wat olie tot het rauwe er vanaf is. Voeg de sojasaus, sesamolie en rijstwijn toe en bindt dit eventueel met een maizenapapje. Zet apart.
  2. Rooster de sesamzaadjes in een pan met dikke bodem tot ze goudbruin zijn. Zet apart. 
  3. Roerbak de spinazie op hoog vuur in wat olie. Of kook ze en laat goed uitlekken. Schep het sausje erdoor, sesamzaadjes erover en serveer.


Recept uit Aziatische Ingrediënten.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Lijken mij geen sesamzaadjes maar pijnboompitjes

Jannie zei

Wie weet had ik toch geen sesamzaadjes in huis en heb het voor de foto proberen te redden met pijnboompitjes. Ik weet het echt niet meer.