Ingrediënten:
1 kilo broccoli, in kleine roosjes
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel korianderzaad (of 1/2 tlp gemalen)
1 theelepels komijnzaad (of 1/2 tlp gemalen)
zout en gemalen peper
1/8 theelepel hete chilipoeder
1/2 kilo grote garnalen, zonder pantser
1 1/4 theelepels citroenschil (van 1 grote citroen)
Citroenpartjes ter garnering
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220 gr.
- Neem een grote schaal, meng daarin de broccoli met 2 el olie, koriander, komijn, 1/2 tl peper en chilipoeder.
- Neem een andere schaal en meng daarin de garnalen met 2 el olie, citoenrasp, 1/2 tl zout en 1/2 tl peper.
- Verpreid de broccoli in een enkele laag op een bakplaat. Rooster 10 minuten.
- Voeg de garnalen toe en schud ze om met de broccoli.
- Rooster, schud halverweg nog eens om, tot de garnalen rose zijn en de broccoli zacht en goudbruin aan de randjes, ongeveer nog na 10 minuten.
- Serveer met de citroenpartjes, of pers de citroen uit over de garnalen en broccoli alvorens te serveren.
Recept van Melissa Clark in de New York Times
Is wel een lekker makkelijk low-carb recept.
Ik heb nu een paar maal groenten geroosterd in het bakblik, en dat gaat reuze goed, maar ik vind dat de groente direct afkoelt. Ik zal het nog eens maken in een stenen schaal.
Is wel een lekker makkelijk low-carb recept.
Ik heb nu een paar maal groenten geroosterd in het bakblik, en dat gaat reuze goed, maar ik vind dat de groente direct afkoelt. Ik zal het nog eens maken in een stenen schaal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten