maandag 18 augustus 2014

Warme groene groenten met sjalotten in honing-allspice dressing



Ingrediënten:
400 gr sjalotten
1 el olijf- of raapolie
3 el witte wijnazijn
3 el vloeibare honing
½ tl allspice (andere namen zijn piment, Jamaica peper)
400 gr gemengde groene groenten  (zoals sperziebonen, broccoli en erwtjes)


Bereiding:
  1. Bedek de sjalotten met kokend water, laat ze wat afkoelen en pel ze zodra ze hanteerbaar zijn.
  2. Verhit de olie in een grote (koeken- of hapjes)pan en voeg de sjalotten toe. Doe de deksel op de pan en bak ze  8 – 10 minuten op laag vuur tot ze gaan karamelliseren. Voeg de azijn, honing en de allspice toe met wat peper en zout. Schud de pan en laat 10 minuten bubbelen tot de sjalotten zacht en kleverig zijn, voeg zonodig een scheut water toe als ze dreigen aan te branden.
  3. Breng ondertussen een grote pan water aan de kook, voeg de groene groenten toe, apart of de hardste groente het eerst (broccoliroosje hebben minder tijd nodig dan sperziebonen) en kook de groenten bijtgaar. Doe de groenten in de pan met de sjalotten en schud ze om in de  kleverige dressing.
Met een gepocheerd eitje erop had ik hier een complete maaltijd aan.

Recept uit BBC Good Food Magazine


Geen opmerkingen: