2 eetlepels olie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, gehakt
1-2 eetlepels groene currypasta
500 g kippendijfilets, het vel verwijderd, in dunne repen gesneden
250 g sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
4 citrusbladen, in sliertjes gesneden, of 1 theelepel geraspte
limoenschil
500 ml dikke kokosmelk
250 ml kippenbouillon of water
2 eetlepels gehakte verse korianderblaadjes (desgewenst)
1 eetlepel vissaus, of naar smaak
1 eetlepel versgeperst limoensap
1 eetlepel geraspte palmsuiker of bruine basterdsuiker
Thaise basilicumblaadjes, in sliertjes, ter garnering
Bereiding :
- Verhit de olie in een wok op een matig vuur en roerbak er de knoflook en ui 1-2 minuten in tot ze gaar zijn en hun geuren gaan afgeven. Voeg de groene currypasta toe en roerbak 1-2 minuten.
- Voeg de kip, sperziebonen en citrusbladen of het limoenraspsel toe en roerbak nog 2-3 minuten tot de kip net gaar is.
- Voeg de kokosmelk en het water of de kippenbouillon toe en breng langzaam aan de kook. Draai het vuur laag en laat zonder deksel 3-5 minuten sudderen, of tot het nat iets is ingekookt. Test of de sperziebonen gaar zijn.
- Schep er de gehakte korianderblaadjes als u die gebruikt door en breng op smaak met de vissaus, het limoensap en de suiker. Proef en voeg zo nodig extra vissaus en/of limoensap toe. Laat alles nog 1 minuut sudderen en neem dan van het vuur. Schep in kommen. Garneer met sliertjes basilicum en serveer de curry met gestoomde rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten