maandag 26 oktober 2015

Thaise curry met kip en sperziebonen en kokos



Ingrediënten:
2 eetlepels olie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, gehakt
1-2 eetlepels groene currypasta
500 g kippendijfilets, het vel verwijderd, in dunne repen gesneden
250 g sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
4 citrusbladen, in sliertjes gesneden, of 1 theelepel geraspte limoenschil
500 ml dikke kokosmelk
250 ml kippenbouillon of water
2 eetlepels gehakte verse korianderblaadjes (desgewenst)
1 eetlepel vissaus, of naar smaak
1 eetlepel versgeperst limoensap
1 eetlepel geraspte palmsuiker of bruine basterdsuiker
Thaise basilicumblaadjes, in sliertjes, ter garnering

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een wok op een matig vuur en roerbak er de knoflook en ui 1-2 minuten in tot ze gaar zijn en hun geuren gaan afgeven. Voeg de groene currypasta toe en roerbak 1-2 minuten. 
  2. Voeg de kip, sperziebonen en citrusbladen of het limoenraspsel toe en roerbak nog 2-3 minuten tot de kip net gaar is.
  3. Voeg de kokosmelk en het water of de kippenbouillon toe en breng langzaam aan de kook. Draai het vuur laag en laat zonder deksel 3-5 minuten sudderen, of tot het nat iets is ingekookt. Test of de sperziebonen gaar zijn. 
  4. Schep er de gehakte korianderblaadjes als u die gebruikt door en breng op smaak met de vissaus, het limoensap en de suiker. Proef en voeg zo nodig extra vissaus en/of limoensap toe. Laat alles nog 1 minuut sudderen en neem dan van het vuur. Schep in kommen. Garneer met sliertjes basilicum en serveer de curry met gestoomde rijst.

Recept uit Wokken bij jou of bij mij thuis van Vicky Liley


Geen opmerkingen: