Nou ja, in de verste verte nog niet. Het is een versimpelde uitvoering van een voorgerecht van chef Daniel Humm's sterrenrestaurant NYC's Eleven Madison Park, Het origineel staat voor $ 75,- op de kaart en is met aan tafel gerookte steur en kaviaar.
Ingrediënten voor de thuiskok:
soepstengel
olijfolie
zout en peper
4 kwarteleitjes
1 blikje/potje viseitjes (had ik niet)
3 el roomkaas
1 el balsamico-azijn
3 el olijfolie
baby romainesla, in stukjes gescheurd
250 gr gerookte forelfilet
cocktailuitjes
zoetzure augurken met dille
roggebrood crisps
Bereiding:
- Verkruimel de soepstengel en bak in een koekenpan met wat olijfolie knapperig.
- Kook de kwarteleitjes ca. 4 minuten en laat ze in koud water afschrikken.
- Haal de viseitjes uit et potje of blikje. Vul het potje/blikje met roomkaas. Strijk de viseitjes erover uit.
- Meng in een kommetjes de olijfolie, balsamico-azijn, peper en zout. Meng in een grote kom de salade met (een deel van) de dressing.
- Verdeel de gerookte vis over 4 borden. Leg de sla er naast. Garneer de sla met cocktailuitjes en kwarteleitjes, en bestrooi met de knapperige kruimels.
- Serveer met roggecrisps, roomkaas en zoetzuur.
Aanbevolen wijn erbij: champagne brut of prosecco brut, andere wijnen smaken er niet bij.
Roggecrackers had ik niet in huis, ik nam daarvoor Wasa delicate crisp en die zijn ook erg lekker.
Het was een lekker voorgerecht, bijna voldoende als hoofdgerecht.
Recept uit Chef recipes made easy van Food & Wine
Roggecrackers had ik niet in huis, ik nam daarvoor Wasa delicate crisp en die zijn ook erg lekker.
Het was een lekker voorgerecht, bijna voldoende als hoofdgerecht.
Recept uit Chef recipes made easy van Food & Wine
Geen opmerkingen:
Een reactie posten