Van de paddenstoelensoep met kip van Ottolenghi bleef er nog zo'n 250 gram gekookt kippenvlees over, waar ik deze prima salade van maakte.
Ingrediënten:
Voor de dressing:
2 tenen knoflook (kleingesneden of geplet)
2 lange verse chilipepers (zonder zaad en fijn gesneden)
2 el fijngeraspte verse gemberwortel
4 el Thaise/Vietnamese vissaus (nam pla)
het sap van een limoen
2 el suiker
Voor de salade:
250 gram koude kalkoen of kip, in fijne sliertjes
175 gr rijstvermicelli
125 gr sugarsnaps
125 gr taugé
3 lente-uitjes in ringetjes gesneden
2 tl arachideolie
1 tl sesamolie
verse koriander, gehakt.
Bereiding:
- Maak eerst de marinade/dressing door alle ingrediënten te mengen. (Je kunt hem als dipsaus gebruiken, of als een dressing, ook al maak je een ander recept).
- Voor de salade marineer je het vlees in 125 ml van de dressing. Ondertussen week je de noedels in versgekookt water (zie de gebruiksaanwijzing op het pak), doe ze daarna in koud water en laat ze uitlekken.
- Doe de sugarsnaps en de taugé in een vergiet en giet er nog wat versgekookt water over. (ik heb voor de zekerheid de sugarsnaps even gestoomd). Spoel ze met koud water en laat uitlekken door met het vergiet te schudden - zodat ze niet drijfnat zijn.
- Meng de gemarineerde kip met de dressing met de uitgelekte noedels, lente-ui, sugarsnaps en taugé.
- Sprenkel er de twee soorten olie over en proef of er meer dressing bij moet.
- Bestrooi met de gehakte verse koriander en meng alles goed alvorens het op een groot bord te leggen.
Het recept en de dressing |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten