Toen ik het recept op het blog van mijn zus las kon ik niet bevroeden dat het zo lekker zou zijn. Ze had het in Sienna gegeten: paccheri con lardo di Colonnata su letto di ceci e rosmarino en later thuis gemaakt. Als je geen lardo kunt krijgen kun je het ook met pancetta maken en ben je vegetariër, met geraspte pecorino.
Ingrediënten:
paccheri
1 blik kikkererwten van 310/265 gram
100 gr lardo of pancetta in stukjes gesneden
rozemarijn
knoflook
olijfolie
zout en veel peper
Bereiding:
- Je kunt beginnen met de pasta te koken want in tegenstelling wat op de verpakking staat, duurt het wel 20 minuten tot ze al dente zijn.
- Spoel de kikkererwten af en doe 2/3 in de mengkom van de staafmixer samen met een paar lepels olijfolie, peper en zout en wat water. Mix tot een crème.
- Verwarm wat olijfolie in een koekenpan, bak de gehakte knoflook geurig en roer er het in stukken gesneden takje rozemarijn door. Voeg de rest van de kikkererwten toe en bak ze even aan.
- Bak in een ander pannetje het spek uit.
- Verwarm de kikkererwtencrème in de pan met de kikkererwten, voeg de uitgelekte pasta toe en eventueel nog wat kookwater.
- Strooi er de spekjes over met een beetje spekvet. En misschien nog wat versgemalen peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten