donderdag 2 december 2021

Saltimbocca alla Romana op een andere manier


Een niet klassieke manier van satimbocca's bakken, die me heel goed is bevallen. Je bakt ze maar op één kant zodat ze er mooier uitzien. Verder wordt de onderkant van het vlees door het meel gehaald, waardoor de saus een beetje indikt.

Kalfslapjes op Romeinse wijze

Ingrediënten:

  • Kalfsvlees in plakjes van 300 gram - (4 plakjes kalfsvlees) (Kalfschnitzels heb ik niet gevonden en heb daar voor kalfsoesters overdwars gesneden en flink platgeslagen)
  • 4 dunne plakjes rauwe prosciutto 
  • 4 blaadjes salie 
  • 50 g boter
  • 1 dl witte wijn 
  • Zwarte peper naar smaak
  • 50 gram meel
  • 1 ½ el Extra olijfolie van eerste persing  
  • 1 ½ el wijn
  • 1 ½ el water 

Bereiding:

Begin met met het in plakjes snijden van de kalfsoester, leg vervolgens elk plakje op een snijplank, klop met een vleeshamer om ze dun te maken. Drapeer er een dun plakje prosciutto op en leg in het midden een blaadje salie. Gebruik een prikker om de ingrediënten bij elkaar te houden. Haal nu alleen de onderkant door het meel.

Verwarm 40 g boter en 1 1/2 el olie in een pan en smelt op middelhoog vuur en leg het vlees erin. Zet het vuur wat hoger. Bestrooi met peper.

Wanneer het vlees aan de onderkant goudkleurig is, schenk je de witte wijn erbij en laat die verdampen. Zodra de alcohol volledig is verdampt, afdekken met het deksel en nog een minuut bakken. Niet langer anders worden het schoenzolen. Breng de saltimbocca's over op een serveerschaal en houd ze warm.

Zorg nu voor de saus: doe 1½ eetlepel (20 g) boter en een scheutje water in dezelfde pan met het braadvocht van het vlees. Laat inkoken tot je een enigszins dikke crème hebt verkregen.

Schenk de saus over het vlees.




Geen opmerkingen: