Ingrediënten:
- 1 krop romaine sla of 2 st. baby romaine
- 1 trosje pitloze witte druiven
- 1 trosje pitloze zwarte druiven
- 150 g pikante gorgonzola kaas
- 4 plakjes rauwe ham
Voor de vinaigrette:
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel witte azijn
- zout
- peper
Bereiding:
Was de slabladeren, droog ze en snijd ze in reepjes. Leg ze in een slakom.
Snijd de ham in reepjes, daarna in kleine stukjes en bak ze in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze afkoelen en laat overtollig vet absorberen door ze voorzichtig af te vegen met keukenpapier. Snijd een deel van de druiven doormidden en houd de rest heel, en voeg ze allemaal toe aan de salade. Snijd de gorgonzola in blokjes en voeg deze toe aan het gerecht.
Voeg als laatste de ham toe. Bereid de vinaigrette door de olie, azijn, een snufje zout en een snufje peper in een kom te kloppen tot een emulsie met een handmixer of een vork. Dresseer de druiven- en gorgonzolasalade aan en dien onmiddellijk op.
Recept il Cucchiaio d'Argento
Geen opmerkingen:
Een reactie posten