Perfect voor barbecues en buffetten, deze epische salade is een montageklus van prachtige ingrediënten - koken is niet nodig. Serveer hem met lamskebab voor een indrukwekkend zomerfeest.
Ingrediënten;
- 400 g zwarte bonen , uitgelekt
- 2 grote handenvol babyspinazieblaadjes , grof gehakt
- 500 g gemengde, in grote stukken gesneden gemengde ("heirloom") tomaten
- ½ komkommer , in de lengte gehalveerd, zaden eruit gehaald en schuin in plakjes gesneden
- 1 mango , geschild en in stukjes gesneden
- 1 grote rode ui , gehalveerd en fijn gesneden
- 6-8 radijsjes , in plakjes
- 2 avocado's , geschild en in plakjes
- 100 g feta , verkruimeld
- handvol kruiden (apart gehouden van de dressing)
Voor de aankleding
- grote bos munt
- klein bosje koriander
- klein bosje basilicum
- 1 dikke groene chilipeper, ontpit en fijngehakt
- 1 klein teentje knoflook
- 100 ml extra vierge olijfolie of koolzaadolie
- 2 limoenen , geraspt en geperst
- 2 el witte wijnazijn
- 2 tl honing
Bereiding:
STAP 1
Maak de dressing door alle ingrediënten in een keukenmachine te mixen (of heel fijn te hakken), bewaar een paar blaadjes kruiden voor de salade. Je kunt de dressing tot 24 uur voor het opdienen maken.
STAP 2
Verdeel de bonen en spinazie over een grote schaal. Leg de tomaten, komkommer, mango, ui en radijs erop en hussel voorzichtig door elkaar met je handen. Garneer de salade met de avocado's, feta en kruiden en serveer de dressing erbij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten