zondag 29 mei 2011

Monniksbaard (zeekraal) met rozijnen en gepureerde sla

Barba di frate con uvetta e salsa di lattuga
Ingrediënten voor 4 pers:
400 gr monniksbaard*
60 gr sla, schoongemaakt
60 gr walnoten
2-3 el olijfolie
20 gr rozijnen
azijn
zout

Bereiding:

  1. Wel de rozijnen in lauw water en laat ze daarna uitlekken.  
  2. Maak de monniksbaard schoon.
  3. Breng 2 pannen met water aan de kook.
  4. Doe de monniksbaard in 1 pan en kook hem ca. 5à 8 minuten.
  5. Blancheer de sla ca. 2 minuten in de andere pan.
  6. Giet de sla af en pureer hem met de olie en 1 tl azijn en breng het sausje op smaak met zout.
  7. Hak de walnoten grof.
  8. Verdeel de monniksbaard over de borden met de rozijnen en de walnoten.
  9. Maak af met het sausje van sla.
7 kh per portie
* Monniksbaard of agretti of barba di frate is Italiaanse zeekraal.
Recept uit La cucina Italiana


Geen opmerkingen: