Barba di frate con uvetta e salsa di lattuga |
Ingrediënten voor 4 pers:
400 gr monniksbaard*
60 gr sla, schoongemaakt
60 gr walnoten
2-3 el olijfolie
20 gr rozijnen
azijn
zout
Bereiding:
- Wel de rozijnen in lauw water en laat ze daarna uitlekken.
- Maak de monniksbaard schoon.
- Breng 2 pannen met water aan de kook.
- Doe de monniksbaard in 1 pan en kook hem ca. 5à 8 minuten.
- Blancheer de sla ca. 2 minuten in de andere pan.
- Giet de sla af en pureer hem met de olie en 1 tl azijn en breng het sausje op smaak met zout.
- Hak de walnoten grof.
- Verdeel de monniksbaard over de borden met de rozijnen en de walnoten.
- Maak af met het sausje van sla.
7 kh per portie
* Monniksbaard of agretti of barba di frate is Italiaanse zeekraal.
Recept uit La cucina Italiana
Geen opmerkingen:
Een reactie posten