zondag 4 september 2011

Kiprolletjes met pesto


Niet bijzonder, maar wel lekker voor een doordeweekse dag. Uit de Allerhande van augustus.
Ingrediënten
2 el pijnboompitten (bakje 80 g)
25 g Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
2 bakjes basilicum (15 g), alleen de blaadjes
6 el olijfolie extra vierge
2 stuks kipfilets (ca. 380 g)
30 g boter
Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  • Rasp de kaas. Doe de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine en maal fijn. Voeg het basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg elke kipfilet tussen 2 stukken vershoudfolie. Sla de filets met een steelpan tot dunne lapjes van ca. 1/2 cm dik. Verwijder de folie en bestrijk de filetlapjes royaal met pesto. Rol ze op en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi met peper en zout.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de kiprolletjes in 2 min. op hoog vuur rondom bruin. Leg ze in de ovenschaal en bak 15-20 min. in de oven gaar. Snijd in schuine plakken en serveer met de rest van de pesto.
De kip bleef op deze manier lekker mals.

Geen opmerkingen: