Pomodori e faglionini con salsa di tonno |
Ingrediënten:
300 gr tomaten
200 gr sperziebonen
200 gr quartirolo*
100 gr tonijn op olie
15 olijven, ontpit
peterselie
citroensap
olijfolie
zout en peper
* Quartirolo is een jonge kruimelige kaas van koemelk. Eventueel te vervangen door feta. Ik heb hier gebakken halloumi gebruikt.
Bereiding:
- Kook de sperziebonen ca. 8 minuten in kokend water zonder zout.
- Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd de stukken in reepjes.
- Halveer de sperziebonen in de lenge en daarna in de breedte.
- Pureer de tonijn met 4 el water, een bosje peterselie, 1 el citroensap, zout en peper.
- Hak de olijven grof.
- Snijd de kaas in blokjes.
- Meng de tomaten met de sperziebonen en verdeel ze over de borden.
- Maak af met de kaas, de olijven, de tonijnsaus en een scheutje olijfolie.
Uit La Cucina Italiana
Was lekker.
Was lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten