.
Ingrediënten:
3 pond kippenvleugels, dunne uiteinden verwijderd.
2 eetlepels fijngehakte knoflook
2 eetlepels vers geraspte gemberwortel
1 / 4 theelepel fijngesneden verse chili peper
1 / 4 kop rijstwijnazijn
1 / 4 kop lichte sojasaus
2 eetlepels, plantaardige of druivenpitolie
1 / 4 theelepel sesamolie
1 / 2 eetlepels suiker
zwarte peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220 C. Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Leg de kippenvleugels op het papier in een enkele laag. Bak 20-25 minuten, draai de kippenvleugels halverwege de oventijd.
- Terwijl de kip bakt, de vinaigrette maken.
- Meng alle overige ingrediënten in een grote kom (groot genoeg voor alle vleugels)
- Meng de kippenvleugeltjes met de vinaigrette zodat ze goed bedekt zijn.
Was lekker, zal ik nog eens maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten