maandag 5 december 2011

Kippenvleugels met Momofuku vinaigrette recept

.

Ingrediënten:
3 pond kippenvleugels, dunne uiteinden verwijderd.
2 eetlepels fijngehakte knoflook
2 eetlepels vers geraspte gemberwortel
1 / 4 theelepel fijngesneden verse chili peper
1 / 4 kop rijstwijnazijn
1 / 4 kop lichte sojasaus
2 eetlepels, plantaardige of druivenpitolie
1 / 4 theelepel sesamolie
1 / 2 eetlepels suiker
zwarte peper

Bereiding: 
  1. Verwarm de oven voor op 220 C. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Leg de kippenvleugels op het papier in een enkele laag.  Bak 20-25 minuten, draai de kippenvleugels halverwege de oventijd.
  3. Terwijl de kip bakt, de vinaigrette maken.
  4. Meng alle overige ingrediënten in een grote kom (groot genoeg voor alle vleugels)
  5. Meng de kippenvleugeltjes met de vinaigrette zodat ze goed bedekt zijn. 
Was lekker, zal ik nog eens maken.

Geen opmerkingen: