Tranci di zucca con carpaccio caldo |
Ingrediënten voor 4 pers:
500 gr pompoen met schil
300 gr (halfbevroren) rauwe runderlende of biefstuk
2 el olijfolie
8 kleine sjalotjes
Bereiding:
- Was de pompoen goed en snijd hem in 16 vierkantjes van elk 40 gr.
- Pel de sjalotjes.
- Verhit de olie in de koekenpan en bak de pompoen en de sjalotjes 2-3 minuten op hoog vuur tot ze een kleurtje krijgen.
- Schenk de bouillon erbij en kook de groenten ca. 10 minuten op middelhoog vuur.
- Neem de pompoen en de sjalotjes uit de pan en houd ze warm, bijvoorbeeld in een lauwe oven en verwarm gelijk de borden voor.
- Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes (carpaccio) en leg ze in de bouillon. Zet het vuur uit, doe een deksel op de pan en laat het vlees ca. 1 minuut rusten. Het vlees gaart dan genoeg zonder dat het taai wordt.
- Giet de carpaccio af en leg hem op de borden.
- Leg de pompoen en de sjalotjes erop en serveer.
Ondanks dat ik niet zo van pompoen hou, viel dit helemaal niet tegen, eigenlijk best wel lekker.
Koolhydraten per portie: 7
Recept uit La cucina Italiana
Geen opmerkingen:
Een reactie posten