Ingrediënten voor 4 pers.
180 gr ricotta
150 gr knolselderij, schoongemaakt
15 gr geraspte parmezaan
2 eieren
bieslook
300 ml groentebouillon
melk
zout en peper
boter en bloem voor de vormpjes
Garnituur:
100 gr witte kool
appelazijn
laurier
extravergine olijfolie
Materialen:
4 bakvormpjes van 7,5 cm diameter, 5 cm hoog*
Staafmixer
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 C.
- Snij de knolselderij in blokjes en kook de blokjes ca. 15 minuten in 200 ml melk, de bouillon, zout en peper. Giet de knolselderij af en bewaar het kookvocht. Pureer de knolselderij en roer de ricotta, zout, peper, de parmezaan, de eieren, 2 gesnipperde sprietjes bieslook en 80 ml. van het kookvocht door de puree.
- Vet de bakvormpjes in en bestuif ze met bloem. Schep de puree in de vormpjes en zet ze ca. 25 min. in de oven.
Garnituur:
- Snijd intussen de kool in reepjes.
- Kook 25 ml appelazijn met een snufje zouten 1 laurierblad tot de helft in en schenk het over de witte kool.
- Schenk er een scheutje olie over en laat de kool ca. 20 minuten marineren.
Serveer de ricottataartje op een bedjes van witte kool.
Recept uit La Cucina Italiana: Sformatini di ricotta e sedano rapa.
* Bij gebrek aan deze schaaltjes heb ik een dubbelgrote gemaakt. De oventijd is dan 2x zo lang.
Naar mijn smaak had dit gerechtje wat pittiger gemogen. Nu is het meer een ricotta-eimassa geworden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten