Uit het kerstassortiment van lange leve de Lidl had ik nog een pakje vacuum verpakte bresaola liggen. Dat werd weer smullen.
Ingrediënten voor 4 pers:
200 gr dun gesneden bresaola*
2 citroenen
peterselie
rozemarijn
knoflook
extravergine olijfolie
Bereiding:
- Hak een bosje peterselie en wat naaldjes rozemarijn fijn. Voeg 2 el olie en 1 gepelde knoflookteen toe aan het haksel en laat ca. 15 minuten marineren. Verwijder de knoflook.
- Snijd de citroenen in zeer dunne plakjes (op de mandoline).
- Verdeel de bresaola afwisselend met plakjes citroen over de borden.
- Breng op smaak met de kruidenolie en maak af met hele naaldjes rozemarijn.
* Bresaola is gedroogd en gezouten rundvlees. Buiten de kerst verkrijgbaar bij Italiaanse delicatessenwinkels.
Recept uit La cucina Italiana.
Ander recept met bresaola: bresaola met paddenstoelen en mascarpone
1 opmerking:
Wat een mooie placemat ! Dit recept ga ik ook eens maken. Mijn hofleverancier Lidl hier heeft altijd Bresaola in hun assortiment !
Een reactie posten