Beetje omslachtig, maar wel lekker en heel zacht.
Ingrediënten:
600 gr speklap
2 lente-uien
2 plakjes verse gember
sojasaus
medium sherry of rijstwijn
3 dl olie
Koken:
- Leg het vlees in een pan met water zodat het onder staat. Breng aan de kook met de deksel op de pan en kook het vlees op laag vuur 30 minuten. Haal uit de pan en dep met keukenpapier droog. Snijd het vlees aan de randen in.
Wokken:
- Haal het gekookte vlees door 5 el sojasaus. Bewaar de saus.
- Verhit 3 dl olie in de wok. Schroei het vlees in ca. 3 minuten dicht tot het goudbruin is. Haal het vlees uit de wok en laat afkoelen. Giet de olie in een bewaarpan en bewaar de olie voor een volgend gebruik.
- Snijd het vlees in plakken van 1 cm dik.
Stomen:
- Meng door de bewaarde sojasaus 2 tl suiker en 1 el sherry.
- Snijd de lente-uien en gember in reepjes.
- Leg de plakjes gekookte en gebakken vlees dakpansgewijs op een vuurvaste schaal of bord dat op het stoomrek van de wok past. Giet het bewaarde sojamengsel over het vlees en leg er de lente-uien en gember op.
- Breng water om te stomen aan de kook, zet de schaal met vlees op het stoomrek en stoom het gerecht in 30 minuten gaar.
Recept uit Het Chinese kookboek deel 1
2 opmerkingen:
Ik zou graag willen weten is dit recept een stuk buikspek of voor speklapjes
er word namelijk gesproken over speklapjes even later in het recept over snijden in plakjes van een centimeter.
Ik heb er nu foto's uit het kookboek bij geplaatst. Inderdaad niet helemaal duidelijk beschreven.
Een reactie posten