zondag 27 januari 2013

Zalm in romige dragonsaus van Nigella


Een makkelijk en smakelijk recept van Nigella waar je niet al te veel ingrediënten voor in huis hoeft te halen.

Ingrediënten:
60 ml droge witte vermouth
1 tl gedroogde dragon
1 tl gedroogde bieslook
1 tl boter
2 tl knoflookolie
2 st zalmfilets zonder huid van 125-150 gr per stuk
60 ml slagroom
zout en peper
Garnering (optioneel):
1 tl gehakte dille of bieslook en waterkers

Bereiding:

  1. Giet de vermouth in een bakje en roer er de gedroogde kruiden door.
  2. Verhit de boter en de knoflookolie in een kleine bakpan, waarin de zalmfilets precies passen. Als het begint te bruisen de zalmfilets toevoegen en, met de bolle kant onder,  2 minuten bakken.
  3. Draai de zalm om en voeg de vermouth met de kruiden toe. Wanneer het begint te borrelen nog 2 minuten bakken. Leg de zalmfilets op de borden. Roer de room door de saus en maak af op smaak.
  4. Voeg desgewenst wat verse dragon of bieslook toe en giet de blanke, groen gepikkelde saus over de zalmfilets.



Geen opmerkingen: