Een makkelijk en smakelijk recept van Nigella waar je niet al te veel ingrediënten voor in huis hoeft te halen.
Ingrediënten:
60 ml droge witte vermouth
1 tl gedroogde dragon
1 tl gedroogde bieslook
1 tl boter
2 tl knoflookolie
2 st zalmfilets zonder huid van 125-150 gr per stuk
60 ml slagroom
zout en peper
Garnering (optioneel):
1 tl gehakte dille of bieslook en waterkers
Bereiding:
- Giet de vermouth in een bakje en roer er de gedroogde kruiden door.
- Verhit de boter en de knoflookolie in een kleine bakpan, waarin de zalmfilets precies passen. Als het begint te bruisen de zalmfilets toevoegen en, met de bolle kant onder, 2 minuten bakken.
- Draai de zalm om en voeg de vermouth met de kruiden toe. Wanneer het begint te borrelen nog 2 minuten bakken. Leg de zalmfilets op de borden. Roer de room door de saus en maak af op smaak.
- Voeg desgewenst wat verse dragon of bieslook toe en giet de blanke, groen gepikkelde saus over de zalmfilets.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten