Het smaakte zoals bij de Pinotxo Bar op de markt de Boquería van Barcelona, waar zelfs Spaanse chefkoks in hun vrije tijd eten. Ik maakte het thuis met de Catalaanse bloedworstjes die mijn zus uit Frans Catalonïe meebracht.
Foto uit The Telegraph |
Ingrediënten voor 2 personen:
1 bloedworstje (butifarra negra) of anders Nederlande bloedworst
1 blik kikkererwten (Bonduelle)
2 rode uien
1 à 2 teentjes knoflook
platte peterselie
pijnboompitten
rozijnen
zout
olijfolie
Bereiding:
- Was de kikkererwten en laat ze uitlekken.
- Snij de bloedworst in plakjes.
- Snij de ui en de knoflook fijn.
- Laat de olijfolie in een koeken- of hapjespan warm worden en doe de gehakte knoflook erbij. Voeg de ui toe zodra de knoflook een kleurtje heeft.
- Wanneer de ui zacht is kunnen de gesneden peterselie, de pijnboompitten en de rozijnen erbij en "aan elkaar wennen'.
- Voeg de plakjes bloedworst toe, bak ze een paar minuten en voeg vervolgens de kikkererwten toe. Meng goed, maar voorzichtig, zodat de bonen en de worst in tact blijven.
- Serveer met grof zout, een beetje olijfolie en eventueel wat sherryazijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten