zondag 14 april 2013

Mexicaanse kabeljauw


Een lekker en snel recept dat ik regelmatig klaar maak. Korianderhaters kunnen de koriander vervangen door platte peterselie.

Ingrediënten:
500 gr kabeljauw of schelvisfilet
zout, peper
2 el limoen- of citroensap
3 el olijf-, zonnebloem- of maisolie
1 ui, schoongemaakt en kleingesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 groene peper. schoongemaakt, van zaadjes ontdaan en fijngehakt
4 el gehakt korianderblad

Bereiding:
Verhit de oven op 175º C.
  1. Bestrooi de vis met wat zout en peper en besprenkel hem met citroen\limoensap. Laat de vis 10 minuten staan.
  2. Verhit 1 el olie van de olie in een koekenpan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook 3 minuten.
  3. Bestrijk een ovenvaste schaal met wat olie.
  4. Leg de visfilets in de schaal en bedek met de gefruite ui-knoflookmengsel en de fijngehakte peper en koriander. Schenk de rest van de olie over het geheel.
  5. Bak de vis met koriander circa 20 minuten tot de vis gaar is.


Recept uit De lekkerste gerechten uit Mexico.

Geen opmerkingen: