Een lekker en snel recept dat ik regelmatig klaar maak. Korianderhaters kunnen de koriander vervangen door platte peterselie.
Ingrediënten:
500 gr kabeljauw of schelvisfilet
zout, peper
2 el limoen- of citroensap
3 el olijf-, zonnebloem- of maisolie
1 ui, schoongemaakt en kleingesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 groene peper. schoongemaakt, van zaadjes ontdaan en fijngehakt
4 el gehakt korianderblad
Bereiding:
Verhit de oven op 175º C.
- Bestrooi de vis met wat zout en peper en besprenkel hem met citroen\limoensap. Laat de vis 10 minuten staan.
- Verhit 1 el olie van de olie in een koekenpan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook 3 minuten.
- Bestrijk een ovenvaste schaal met wat olie.
- Leg de visfilets in de schaal en bedek met de gefruite ui-knoflookmengsel en de fijngehakte peper en koriander. Schenk de rest van de olie over het geheel.
- Bak de vis met koriander circa 20 minuten tot de vis gaar is.
Recept uit De lekkerste gerechten uit Mexico.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten