Ingrediënten:
Camembert
Ei
Panko (Japans paneermeel)
Olie
Bereiding:
Snij de Camembert in punten. Laat de korst eraan zitten.
Haal de punten eerst door het losgeklopte ei en daarna door de panko. Druk de panko goed aan en leg de kaas 10 minuutjes in de koelkast.
Herhaal de operatie en leg weer in de koelkast. Het is belangrijk dat de kaas goed 'ingepakt' zit, zodat de vulling er niet uit kan lopen.
Giet een royale laag olie in de pan en bak de stukken goudbruin.
2 opmerkingen:
Meestal kopen we de camembert gepaneerd in de supermarkt. Maar ik wil het nog heel erg graag een keer zelf maken. Ik heb alleen nog nooit van Panco gehoord. Wat is het voordeel van het gebruiken van Panco en waarvan wordt het gemaakt? En waar wordt het o.a. verkocht? Bedankt voor het delen van dit recept! Groetjes Susanne van www.susannekookt.blogspot.com
Hallo Suzanne. Panko is ook van brood, en gewoon bij AH en Jumbo te koop, bij de Japanse afdeling. Zoals je ziet is panko wat groffer en luchtiger en bakt mooier en knapperiger dan fijn paneermeel. Laat me weten wat je ervan vond!
Een reactie posten