Ik nam vorige week uit Frankrijk een pak boekweitcrèpes mee voor het maken van de klassieke Galette Bretonne of Crèpe Complète.
Je kunt het beslag natuurlijk ook zelf maken:
Ingrediënten crèpes:
250 g boekweitmeel
zout
2 eieren
50 ml koud water of meer
40g gesmolten boter
Vulling:
gezouten boter
1 ei per crèpe
gekookte ham
geraspte kaas (Emmentaler)
Bereiding van de crèpes
- Meng boekweitmeel, zout, eieren, koud water en de gesmolten boter. Laat het deeg 2 uur rusten.
- Bak in een crèpe- of koekenpan of op een non-stick bakplaat zo dun mogelijke crèpes. Zo dun dat er gaatjes in zitten.
1) Verspreid het eiwit - 2) beleg met stukjes ham - 3) bestrooi met geraspte kaas en laat smelten - 4) vouw de kanten naar binnen. |
Vullen van de crèpes:
- Smelt een klontje boter in de koekenpan.
- Leg een crèpe erin en verwarm op middelhoog vuur.
- Breek er een ei boven en verspreid het eiwit met een spatel dun over de crèpe zodat het eiwit stolt.
- Strooi er stukjes gesneden ham over.
- Bedek het geheel met geraspte kaas.
- Wacht tot de kaas gesmolten is en vouw de vier zijden van de crèpe naar binnen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten