Het zit een beetje tussen de Amerikaanse Caesar salad en de Wedge salad in. Lekker en makkelijk te maken.
Ingrediënten:
1/2 cup* extra vergine olijfolie
3
eetlepels witte balsamico azijn
1 1/2
theelepel ansjovispasta
1
teentje knoflook, geperst
1 cup
verkruimelde blauwe kaas, bijv. Gorgonzola (ruim 100 gram)
2 harten van een mini romaine sla of little gem, door de lengte gehalveerd
1/2
kleine rode ui, in dunne plakjes gesneden
Bereiding:
- Meng de eerste 4 ingrediënten in een middelgrote kom.
- Klop de kaas erdoor, maar maak de kaas niet helemaal fijn.. Breng op smaak met zout en royale hoeveelheid gekneusde peper.
- Leg de slaparten op de borden. Besprenkel 1/4 cup dressing over het midden van elk.
- Top met ui.
- Serveer met de rest van de dressing apart in een kannetje. (De dressing aan de royale (Amerikaanse) kant).
Recept uit Bon appétit test kitchen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten