zondag 6 oktober 2013

Mosselen uit blik, maar dan zelf gemaakt

Mosselen als tapa

Gisteren at ik vissoep waarvoor ik een handvol mosselen nodig had. Met de rest van de mosselen maakte ik de mosselen zoals je die in Spanje als tapa eet, en die je ook in blikjes kan kopen: Mejillones en escabeche.


Ingrediënten:
1 kg gekookte mosselen, schelpen verwijderd
1,5 dl olijfolie
0,9 dl milde azijn, bijv.  wittewijn- sherry, appelazijn 
(hoeveelheid azijn kan variëren van 1/3 deel tot de helft van de hoeveelheid olijfolie)
6 peperkorrels
blaadje laurier
2 knoflookteentjes in schijfjes
1/2 el pimentón de la Vera dulce (Spaans paprikapoeder)

Bereiding:
  1. Zet een pannetje op laag vuur met de olijfolie, plakjes knoflook, laurierblaadje en peperkorrels. Laat langzaam trekken tot de knoflook bruin wordt.  Verwijder de knoflook en het laurierblaadje.
  2. Voeg de azijn toe, roer, en haal van het vuur.
  3. Roer er van het vuur af de pimentón door.
  4. Giet de vloeistof over het mosselvlees. Laat de mosselen een nacht in de koelkast staan.

Als de mosselen helemaal met de vloeistof bedekt zijn, kan je ze langere tijd in een schoon potje bewaren.




Geen opmerkingen: