Ik weet niet hoe het tegenwoordig staat met de havermouthype van de voedselzandloper. Als die voorbij is, kun je de havermout gewoon weglaten.
Ingrediënten
25 g gedroogd eekhoorntjesbrood
3 eetlepels olijfolie
350 g kastanjechampignons, in stukken
of 250 g kastanjechampignons en 100 g cantharellen
½ eetlepel verse tijmblaadjes + kleine toefjes
2 eetlepels fijne havermout
1 liter paddenstoelenbouillon
50 g roquefort, verkruimeld
Bereiding:
- Wel de paddenstoelen 10 minuten in 150 ml heet water, neem ze uit het vocht (bewaar het vocht wel) en hak ze fijn.
- Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de verse en geweekte paddenstoelen op matig hoog vuur bruin. Strooi de tijm en havermout erover.
- Voeg al roerende de bouillon en het paddenstoelenvocht toe. Blijf roeren tot de soep kookt en licht gebonden is. Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Schep de soep in diepe borden of wijde kommen en strooi de roquefort in het midden. Garneer met toefjes tijm.
Ik had al eerder soep gemaakt met smeer-, room- of kruidenkaas, maar dit met roquefort was toch nog even anders, wel lekker.
Recept uit Lekker Lang Jong van Clara ten Houte en Nelleke van Lindonk. Met recepten voor de voedselzandloper-volgers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten