Uit het boek Melk & Dadels van Rose stories & Nadia Zerouali (van 24Kitchen) komt dit recept voor zeer smakelijke doordeweekse gehaktballetjes. Het boek won de Gouden Garde, de AKO publieksprijs.
Voor 4 personen:
400 g rundergehakt
2 uien, gesnipperd
¼ bosje peterselie, fijngehakt
3 tomaten, in stukjes
2 tl gemberpoeder
2 tl komijnpoeder
2 tl paprikapoeder
Olijfolie
4 eieren
- Meng het gehakt met de helft van de ui, peterselie, peper en zout en alle specerijen.
- Vorm kleine balletjes van het gehakt.
- Verhit een scheutje olie in een tagine en bak de balletjes rondom bruin.
- Voeg de rest van de uien, de stukjes tomaat, een scheutje water en desgewenst nog wat paprikapoeder, peper en zout toe.
- Laat met het deksel op de tagine rustig gaar worden.
- Breek als de gehaktballetjes gaar zijn de eieren erboven en laat met het deksel op de tagine het eiwit stollen.
Ik gebruikte hier 500 gr half om half gehakt, met 5 kleine eitjes.
Recept verscheen in de NRC.
1 opmerking:
Ja weer zo toevallig dat we vrijwel hetzelfde recept hebben klaargemaakt : http://theblogdeclementine.blogspot.fr/2014/12/kefta-en-sauce-tomates-aux-oeufs.html
Een reactie posten