Ingrediënten:
1 bolletje knoflook
50 g zachte boter
25 g basilicumblaadjes, gescheurd
1 kip
1 wortel, gesneden
1 ui, in parten
1 stengel bleekselderij, gesneden
2 citroenen
olijfolie
Jamie Oliver:
'Met dit recept maak je de ultieme geroosterde kip. De knoflook geeft de kip van binnenuit een heerlijke smaak en de citroen geeft het geheel een fris tintje. Geef er eventueel een groene salade bij.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. '
- Meng 2 geperste knoflooktenen met de boter, het basilicum, zout en peper. Wrijf de kip ermee in.
- Kneus de rest van de knoflooktenen en doe een paar in de buikholte van de kip. Strooi de rest over de bodem van een braadslee, met de groenten.
- Snijd 1 citroen in schijfjes en verdeel die erover. Halveer de andere citroen en knijp de helften uit over de kip; stop ze in de buikholte.
- Besprenkel de kip met olie en leg hem in de braadslee. Bak de kip 1 uur in de oven of tot er helder sap uitkomt als je er met een vleespen in steekt.
Door het citroensap was het vlees zacht en sappig. Ik vond het wel meer een recept voor de zomer. Tegen het eind van de bereiding de plakjes citroen verwijderen, anders is het een bleke kip.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten