woensdag 29 april 2015

Lauwwarme salade van quinoa met venkel en granaatappel



Het recept komt uit een Zonnaturafolder. Er wordt gebruikt gemaakt van een zakje Zonnatura quinoa met tomaat en olijf met een inhoud van 250 gr. Die had ik niet en in plaats nam ik biologische voorgekookte quinoa van NatureCrops en deed er zelf gesneden olijven en zongedroogde tomaatjes door.

Ingrediënten voor 2 personen:
1 Zonnatura quinoa met tomaat en olijf
1 venkel
3 el olijfolie
1 takje rozemarijn
pitjes van 1-4 granaatappel
1 rode ui
1-2 krop romaine sla
100 gr spekblokjes
100 gr zachte geitenkaas

Dressing:
1,5 dl olijfolie
0,5 dl balsamico azijn
2 el agavesiroop (of honing, ahornsiroop, granaatappelmelasse oid)
1 el mosterd
peper en zout

Bereiding (20 min.):

  1. Voor de dressingMeng alle ingrediënten  met een garde.
  2. Voor de salade: Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snijd de venkel in parten. Meng de venkel met de olie, gesneden rozemarijn, peper en zout. Verdeel de venkel over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze ongeveer 10 min. in een voorverwarmde oven op 220 C .
  3. Bak de blokjes spek krokant op een middelhoog vuur en laat deze uitlekken in een zeefje.
  4. Haal de pitjes uit de granaatappel, snijd de rode ui in ringen en snijd de gewassen sla in stukken. Verbrokkel de geitenkaas.
  5. Meng het spek, de granaatappelpitjes, de uiringen en de geitenkaas met de sla.
  6. Maak de quinoa klaar zoals op de verpakking vermeld staat.
  7. Voeg de quinoa met de tomaat, olijf en de venkel toe aan de sla.
  8. Sprenkel als laatste de dressing over de salade.
Ik vond het lekker, vooral door de venkel. De hoeveelheden liepen bij mij een beetje uit de hand. Ik heb veel te veel quinoa en dressing over. Daar wordt morgen een tabbouleh van gemaakt.





Geen opmerkingen: