Op het eerste gezicht dacht ik: 'gewoon een insalata Caprese, maar dan met halloumi'. Maar hij is toch heel anders en stiekem veel lekkerder, tenzij je de goede superverse buffallo mozzarella hebt. Ook de gehakte olijven geven het net dat beetje extra.
Ingrediënten:
250 gr halloumikaas, gesneden inplakjes van 1 cm (ik sneed ze nogmaals door de helft)
3-4 grote tomaten
125 gr ontpitte zachte zwarte olijven (bijv. kalamata), grof gehakt
1 klein bosje munt, fijngesneden
olijfolie
vers citroensap
zout
Bereiding:
Verwarm het dienbord (natuurlijk niet met deze hitte)
- Droog de halloumi met keukenpapier. Plaats een koekenpan met dikke bodem op het vuur en en zet het vuur middelhoog. Giet er een een beetje olijfolie in en leg de plakjes halloumi in de pan. Regel het vuur zo dat de kaas in ongeveer een minuut goudbruin en knapperig is, draai de kaas om, bak de andere kant, leg de stukjes opzij en houdt ze warm.
- Snij de tomaten in plakken en leg ze om en om met de halloumi. Bestrooi met een beetje zout, strooi de gehakte olijven en munt over de schotel, besprenkel met olijfolie en knijp er flink wat citroensap over.
Variaties: maak een marinade van olijfolie, fijngesneden knoflook toe en/of verse tijmblaadjes. Laat hierin de halloumi 30 minuten, of de hele dag, marineren alvorens ze te bakken.
Recept van Tony Kitous van Comptoir Libanais
Geen opmerkingen:
Een reactie posten