zondag 29 november 2015

Gebakken Griekse kaas met honing en pijnboompitten


Kasserikaas is een Griekse halfharde kaas van schapen- en geitenmelk, die regelmatig bij Lidl gedurende de Griekse week verkrijgbaar is.
Ingrediënten:
Kasseri
meel
olijfolie
vloeibare honing
pistaches of pijnboompitten



Bereiding:
  1. Rooster de pistachenootjes of pijnboompitten in een droge koekenpan.
  2. Snij de kaas in stukken van 7 x 1,5 cm. Als je de kaas dunner snijd smelt ze en dat is niet de bedoeling.
  3. Houd de kaas onder de kraan en haal dan door de meel. Schud het overtollige meel af en maak de kaas weer een beetje nat.
  4. Verhit de olie in een passende pan en bak de kaas op hoog vuur een paar minuten aan elke kant.
  5. Sprenkel de honing erover en garneer met de pistaches of pijnboompitten.

Lekker hoor, heel lekker.

Geen opmerkingen: