In plaats van rijstvellen nemen we hier dunne plakjes gerookte heilbot. Wel zo praktisch, want dan worden de springrolls minder snel taai.
Ingrediënten voor 4 personen
280 g gerookte heilbot
1/2 komkommer
1 wortel
1 avocado
1 groene appel
1/2 limoen (het sap)
enkele blaadjes munt
enkele takjes koriander
Dipsaus:
1 eetlepel gembersiroop
1 citroen (het sap)
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel slaolie
Bereiding:
Snij de komkommer, wortel, appel en avocado in smalle staafjes.
Besprenkel de fijngesneden appel met het limoensap. Snijd de
muntblaadjes fijn.
Leg op elke plak heilbot een beetje komkommer, wortel, appel, munt,
koriander en avocado en rol op.
Maak de dipsaus: meng de gembersiroop met het citroensap, de slaolie en
de sesamolie.
De combinatie van de knapperige, frisse vulling en de zilte vis is
een verrassing in de mond!
Recept: Delhaize
Geen opmerkingen:
Een reactie posten