zaterdag 9 juli 2016

Gebakken sandwich met ham, kaas en vloeibare eidooier




Het is even experimenteren; de eerste keer vond ik de dooier te zacht, maar mijn huisproever vond het heerlijk; die houdt wel van slurpeitjes. Het brood moet niet te dun gesneden zijn, want dan breekt het bij het omdraaien, zoals op de bovenste foto te zien is.

Ingrediënten p.p.:
2 sneden brood (liefst een stevig soort brood)
ham
geraspte kaas
boter
1 ei

Bereiding:
Besmeer elke snee brood aan een kant met boter.
Leg een snee brood met de beboterde kant naar beneden in de koekenpan
Leg er een plak ham op
Leg daarop geraspte kaas, maak er een kuiltje in
Breek er een ei over
Bestrooi met peper en zout
Bedek met de andere snee brood, beboterde kant boven.
Bak de sandwich 2 minuten in een matig hete koekenpan, druk ondertussen licht aan met een pannendeksel. Draai om en bak ook de andere kant 2 minuten, druk aan met een pannendeksel.



Recept Bon Appétit




2 opmerkingen:

Clementine zei

In plaats van omkeren doe ik nu vaak de tweede kant onder de gril in de oven. Met tortilla bijvoorbeeld. Zag dat koks dat ook vaak doen.

Jannie zei

Dat doe ik me de frittata, en de tortilla keer ik weer om met behulp van een deksel. De sandwich moest je in de boter bakken en de tweede keer heb ik hem omgekeerd met een deksel omdat het brood te dun gesneden was. Je moet er onder het bakken op drukken met een deksel en dat gaat niet makkelijk als het brood onder de gril staat. Au