woensdag 27 juli 2016

Taboulé, peterselie-muntsalade



Deze eenvoudige - en de echte volgens Paris-Alep - smaakt uitstekend bij pittige merguez worstjes. Koop de platte peterselie en de munt bij de Mediterraanse winkel, daar heb je zo'n enorme bos voor een euro. Koop je gelijk de worstjes of lamsspiesjes.


Ingrediënten:
Peterselie (100 gram zonder de stelen)
200 gr tomaten
20 gr muntblaadjes
40 gr fijne bulgur (dus geen couscous)
6 cl olijfolie
4 cl citroensap (ongeveer een tot anderhalve citroen)

Bereiding:

  1. Was de bulgur. Voeg de olijfolie en het citroensap erbij en laat 15 minuten wellen.
  2. Was de peterselie en laat uitlekken. Snij de stelen eraf. Rol de peterselie op en snij met een scherp mes de blaadjes superfijn. Nog fijner dan op de foto. Met een scherp sikkelmes kan het ook. Helaas, met de keukenmachine krijg je niet het goede resultaat. Doe de peterselie op de bulgur.
  3. Snij ook de muntblaadjes fijn. Doe ze op de bulgur.
  4. Snij de tomaat in kleine blokjes. Doe ze op de bulgur.
  5. Meng alles na 15 minuten.
  6. Maak op smaak met zout en peper.



Geen opmerkingen: