Gegrilde aubergine en tomatensalade |
Deze salade is lekker als bijgerecht, als lunchsalade en als onderdeel van antipasti.
Ingrediënten:
2 aubergines (of 4 kleintjes van 10 cm)
olijfolie
2 tenen knoflook, kleingesneden
300 gr rijpe kers- of trostomaatjes door de helft of in kwarten gesneden
2 lente-uitjes, kleingesneden
2 el kappertjes (liefst uit het zout)
Gesneden peterselie (basilicum en munt zijn ook lekker)
2 el balsamico azijn
zout en peper
Bereiding:
- Snij de aubergines in plakken van een centimeter.
- Verhit de grillpan. Bestrijk de aubergineplakken met olijfolie en rooster de plakken ongeveer 2 minuten per kant, tot ze zacht en bruin zijn.
- Snij de plakken in stukjes van 4 à 5 cm.
- Leg de stukjes in een kom en verdeel er de tomatenstukjes, lente-ui, knoflook, tuinkruiden en kappertjes over. Sprenkel er olijfolie en balsamico-azijn over. Bestrooi met zout en peper. Meng voorzichtig zodat de auberginestukjes heel blijven.
- Schik de salade op een schaal.
Was best lekker.
Recept uit Italian Food Forever
Geen opmerkingen:
Een reactie posten