Je kunt groot formaat worstjes nemen voor bij de warme maaltijd, of kleintjes als hapje vooraf of voor een buffet. Iets voor morgen, oudjaar?
Ingrediënten:
200 gr verse worst of chipolata worstjes of mini gourmetworstjes
1 takje rozemarijn
extravergine olijfolie
2 teentjes knoflook
vergemalen peper
50 ml droge witte wijn
Bereiding:
- Snijd de worst in stukken of in dikke plakken. (ik prik altijd hier en daar een venkelzaadje in de worst)
- Was en droog de rozemarijn, haal er de mooiste naalden vanaf en hak ze heel fijn.
- Doe een klein straaltje olijfolie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de gepelde en geplette knoflook, voeg vervolgens de stukjes worst toe, de rozemarijn en wat peper.
- Bak de worst aan alle kanten bruin, voeg de wijn toe en laat op middelhoog vuur inkoken.
- De worst zal zo veel vet kwijtraken. Je kunt eventueel overtollige vet wegscheppen.
- Wanneer de jus ingekookt is zal de worst een bruin korstje krijgen. Niet te lang bakken zodat de worstjes niet droog worden.
- Serveer bij de maaltijd of als hapje met een prikkertje in individuele bakjes.
Recept uit Spiccio d'aglio van Barbara Farinelli.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten