maandag 20 februari 2017

Boterzacht geglaceerde peultjes met bosui


Groenten hoeven niet altijd knapperig te zijn. Soms krijg je wel eens piepende sperziebonen tussen de tanden en nu bespeur ik een tendens naar zachte groenten, soms zelfs cooked-to-death zoals ik in Bon Appétit las. Ik zal het eens proberen; kool, bleekselderij of broccoli op de laagste temperatuur anderhalf tot twee uur in de oven.

Deze boterzachte peultjes hebben maar 4 minuten nodig.

Smelt

  • 2 el boter in een grote (koeken)pan op middelhoog vuur, Voeg
  • 250 gr peultjes,
  • 1 bosje bosuitjes in stukjes,
  • 1 snuf suiker en
  • 60 ml water toe.

Doe een deksel op de pan en laat 2 minuten zachtjes koken, verwijder dan de deksel en kook tot het water verdampt is, in ongeveer 2 minuten. Strooi er zeezout over.



Geen opmerkingen: