donderdag 2 maart 2017

Kalettes of spruitjes met chorizo




Kalettes zijn spruiten met krullen, een kruising tussen boerenkool en de spruit. Dat lijkt me zo iets als de muis en de olifant, maar met planten blijkt het dus te kunnen. In ieder geval waren ze wel lekker. Ik maakte dit recept van Janneke Vreugdenhil.



Ingrediënten voor 4 personen:
600 g spruitjes of kalettes
een handvol bladpeterselie; 
100 g chorizo

Bereiding:

  1. Maak de spruitjes schoon. Snijd een kapje van de stronkjes, verwijder eventueel lelijk blad. Halveer grote exemplaren, kleine mogen in geheel in de pan. Hak de peterselie grof.
  2. Snijd de chorizo in grove kruimels (Lukt bij mij niet).  Laat ze rustig uitbakken in een droge wok of hapjespan tot ze krokant zijn.
  3. Schep de kruimels uit de pan en doe de spruitjes bij het bakvet. Roerbak ze 5 minuten op hoog vuur. Zet dan het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat in nog eens een minuut of 5 gaar worden.
  4. Voeg de krokante chorizokruimels en peterselie toe en hussel. Proef en maak verder op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.



Geen opmerkingen: